Voorjaar 2018

Het nieuwe jaar 2018 zijn we begonnen aan "Die Jahreszeiten" van Joseph Haydn. We hopen dat op zondag 22 april 2018 uit te voeren in de kerk in Sint Anthonis.
We zoeken nog stemmen (vooral bassen en tenoren) die ons koor daarbij komen versterken. Dat kan als (tijdelijk) lid van het koor of als projectzanger. We repeteren op dinsdagavond. Kom gerust eens vrijblijvend meezingen!

 15 jaar

 

Jubileumconcert

van Streekkoor Canthonis

 

Ein deutsches Requiem”

Johannes Brahms

 

zondag 26 maart 2017 om 15.00 uur

in de H. Theobalduskerk te Overloon

 

Streekkoor Canthonis viert het 15-jarig bestaan met

Ein deutsches Requiem” van Johannes Brahms.

 

Voor de uitvoering van dit grote werk is de basisbezetting van 45 leden uitgebreid met een 20-tal projectzangers. Het begeleidend orkest is samengesteld uit 20 professionele en semi-professionele musici. Twee professionele solisten verzorgen de sopraan- en baritonsolo’s.

 

Brahms gaat heel anders met het idee van een requiem om. De centrale gedachte van het werk is niet de eeuwige rust van de overledenen, maar boven alles de troost voor degenen die het leed dragen, troostrijke muziek dus voor de levenden. Zo begint Brahms' requiem met de tekst "Selig sind, die da Leid tragen, denn sie sollen getröstet werden" ("Zalig zijn die treuren, want zij zullen vertroost worden") (Matteüs 5:4). Hij koos teksten uit het Oude en Nieuwe Testament  en ook apocriefe boeken, die de nabestaanden helpen hun lijden te verlichten en de onomkeerbaarheid van de dood te accepteren.

 

Kaartjes (voor de jubileumprijs van slechts 15 Euro!) kunnen besteld worden via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en bij de leden van het koor en het orkest. Meer informatie kunt u vinden op www.canthonis.nl.

Kerstconcert op 11 december

Als we straks de Sint hebben uitgezwaaid komt Kerstmis heel dichtbij. Ook Canthonis is er vroeg bij dit jaar. Het (inmiddels traditionele) kerstconcert in Oploo is op 11 december in de St. Matthiaskerk in Oploo. Aanvang 15.00 uur. Binnenkort volgt meer nieuws!

 

 

 

 Ons project "Brahms" binnenkort in volle gang!

Eind maart 2017 willen we "Ein Deutsches Requiem" van Johannes Brahms gaan uitvoeren. Er hebben zich al diverse gastzangers gemeld, maar voor ervaren zangers (SATB) die het stuk al kennen is nog steeds plaats! Meteen na het kerstconcert zal alles in het teken staan van "Brahms". Zie ook wat verderop in de mededelingen.

In memoriam Marian van Bentum

Op zondag 31 juli 2016 is ons koorlid Marian van Bentum overleden.

Marian was al geruime tijd ziek, maar bezocht wel zo veel mogelijk repetities, tot dat niet meer ging. Marian was lid van ons koor sinds 2003. We zullen haar mooie sopraan en haar warme persoon missen.

We wensen haar man Frans en haar familie en vrienden veel sterkte de komende tijd.

 

Zondag 22 mei 2016: H. Mis in Katwijk; 11.00 uur.

Inmiddels is het een een traditie om in Katwijk in de meimaand een Heilige Mis te zingen. We luisteren deze keer de mis op met de o.m. Choralmesse van Bruckner en diverse marialiederen van Elgar, Jenkins en Arcadelt.

 

"Wij willen u van harte bedanken voor de sfeervolle, prachtige muzikale verzorgingtijdens de Mariaviering, op Zondag 22 mei 2016.

Het is fijn te ervaren dat een jarenlange traditie van deze meimaand vieringenzoveel positieve reacties met zich meebrengen."

Zaterdag 28 mei 2016: Vaart inzingen in Boxmeer.

Na de traditionele Vaartmis in Boxmeer gaan we met een aantal andere koren "de Vaart inzingen" op het Wilhelminaplein in Boxmeer.

Zomerconcert in Engelse sfeer

Op 5 juni 2016 geven we een speciaal kleinschalig concert voor vrienden, bekenden en familieleden in 't Helder in Overloon. Aanvang: 15.00 uur.High tea

In deze sfeervolle entourage zingen we een Engelstalig repertoire van Edgar Elgar, George Dyson en enkele madrigalen van diverse componisten.

In de pauzes bieden we u gratis thee, koffie en hapjes aan in "High tea" stijl. Andere drankjes zijn tegen geringe vergoeding verkrijgbaar.

De entreeprijs is € 10,- en € 5,- voor kinderen. Kaarten bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de leden van het koor. Na betaling op rekeningnummer NL13 RABO 0156299704 ligt de kaart klaar bij de ingang.

Projectzangers gevraagd!

Met Kerst 2016 gaan we onder meer het Magnificat van A. Vivaldi ten gehore brengen.

In 2017 willen wij ons 15-jarig bestaan vieren met een grootse uitvoering van "Ein Deutsches Requiem" van Johannes Brahms.

Hiervoor vragen we enthousiaste projectzangers die ons koor kunnen versterken. De repetities zullen (al gedeeltelijk) daaraan worden gewijd vanaf augustus 2016. U mag in dit geval gratis deelnemen als projectzanger.

We repeteren elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Sint Anthonis. Oefenen kan via een website of met ingezongen oefen-cd's.

Interesse? Bel naar Wil Bank: 0485-574406 of Ad de Jong: 0485-382525.

2016

Streekkoor Canthonis wenst u een goed, gezond en muzikaal jaar 2016!

Ook in 2016 willen we u laten genieten van mooie muziek. Om dat te kunnen doen hebben we dringend behoefte aan mannenstemmen, vooral tenoren.

De balans van de stemmen in een gemengd koor is heel belangrijk voor een mooie koorklank. Dus: kun je zingen, zing dan mee! We beginnen op 5 januari op de eerste repetitie met een nieuw programma, dus dit is een  mooi moment om in te stappen. Een mooie stem en een goed muzikaal gehoor zijn de belangrijkste eigenschappen. Natuurlijk zijn ook sopranen, alten en bassen welkom!

Kerstconcert 2015 "In Dulci Jubilo"

20 december 15.00 uur St. Matthiaskerk Oploo.

Dit jaar staat ons kerstconcert in het teken van de omvangrijke en prachtige kerstmuziek uit de Duitse barok: Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach, en muziek van Arcangelo Corelli, Max Reger en Franz Gruber.

Dietrich Buxtehude is de befaamde organist en componist in Lübeck, een van de belangrijkste musici uit de vroege Duitse barok.

Johann Sebastian Bach is de belangrijkste vertegenwoordiger en toppunt van de late Duitse barok.

We worden begeleid door het "Canthonis Ensemble" met strijkers en blazers, organist Joseph Steenbrink en de alt Ingeborg Bröcheler.

Kaarten bestellen

Toegang € 10 / € 5. De kaarten zijn te koop bij de leden van ons koor of voor aanvang van het concert bij de kerk. Reserveren kan met een e-mail met uw naam, adres en het aantal kaartjes aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; Na betaling op rekeningnummer NL13 RABO 0156299704 liggen de kaarten dan klaar bij de ingang van de kerk.

Het Programma:

Deel 1

Nu sijt wellekome (samenzang)
In dulci Jubilo (koor, strijkensemble bc), D. Buxtehude
Das neugebor’ne Kindelein (koor, strijkensemble bc), D. Buxtehude
’t Is geboren het God’lijk Kind (samenzang)

Intermezzo

Allein Gott in der Höh sei Ehr, koraalbewerking voor orgel, J.S. Bach
Maria wiegelied, alt en orgel, Max Reger,
Pastorale uit Concerto Grosso opus 6, nr 8, deel 7 Strijkensemble, A. Corelli
Stille Nacht, heilige Nacht, koor a capella, Franz Gruber

Deel 2

Delen uit het Weihnachtsoratorium BWV 248, J.S. Bach
(Koor, solist, strijkensemble, hobo, althobo, Bach-hoorn

Uitvoerenden:
Ingeborg Bröcheler, alt
Jozef Steenbrink, orgel
Canthonis Strijkkwintet: Rob Engels viool, Gaby van Hoof viool, Cocky Anderson altviool,
Liesbeth Bos cello, Meiltje Barels contrabas
Angelique Bindels en Anouk van Boxtel, hobo, althobo
Truus Litjens en Anneloes van Venetië, Bach-hoorn
Streekkoor Canthonis onder leiding van Fred Weijers, dirigent

Canthonisleden zingen mee in Lottum,  Arcen  en Wijchenposter lottum-arcen

Goed voorbeeld doet volgen.... A mass for Peace wordt binnenkort ook in Lottum en Arcen uitgevoerd door de Gemengde Zangvereniging uit Arcen en Le Rossignol uit Lottum . Verschillende zangers uit de Gemengde Zangvereninging hebben meegezongen met Canthonis op 10 oktober; nu is het de beurt aan zangers van Canthonis om in Lottum en Arcen het koor mee te versterken! Wederom belooft dit een prachtig concert te worden! Zie verder de poster.

 

 

Ook wordt op 5 december "The Armed Man" uitgevoerd in Wijchen door het "Parnassuskoor".

Ook hier werken weer een flink aantal zangers van Canthonis mee als gastzanger. Zie ook de poster hiernaast.

Intussen wordt er flink gerepeteerd om ook van dit concert een succes te maken.

  

Concert op de Goede Vrijdag in Beugen

Op vrijdag 3 april 2015 heeft Streekkoor Canthonis een speciaal concert samengesteld voor Goede Vrijdag, de dag van de kruisiging van Christus.

Canthonis zingt het Stabat Mater van Josef Gabriel Rheinberger. Het Stabat Mater is een van de beroemdste middeleeuwse gedichten over Maria, de  moeder Gods, en beschrijft haar smart aan de voet van het kruis. Rheinberger's Stabat Mater is een prachtige en gevoelige muzikale interpretatie van dit gedicht.

Het Requiem van Fauré is bekend bij muziekliefhebbers; een van de mooiste en gevoeligste werken met dit thema. Een muzikale uitdaging voor het koor en begeleidende solisten en musici!

Canthonis heeft bij dit concert de bijzondere en uitgebreide muzikale ondersteuning van een speciaal samengesteld "Canthonis Strijkensemble", en solisten Lotte Veltman (sopraan) , Roele Kok (bariton), Roelina Schouten (harp) en Dirk Luijmes (kunstharmonium). Zij zullen ook nog diverse passende werken ten gehore brengen.

 

Canthonis is te gast in de kerk van de Heilige Maria ten hemelopneming in Beugen op vrijdag 3 april 2015. Aanvang van het concert is om 20.00 uur. Toegangsprijs is € 15,- voor volwassenen en € 8,- voor kinderen tot 16 jaar.

Reserveren kan  door het juiste bedrag over te maken op NL13 RABO 0156 2997 04 t.n.v. Streekkoor Canthonis,  of met een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Vermeld uw naam, adres en aantal kaartjes; de kaarten liggen dan klaar bij de ingang van de kerk. Ook kunt u rechtstreeks bij een van de koorleden bestellen.

 

Beste Wensen

De leden en de dirigent van van Streekkoor Canthonis wensen u allemaal een

Zalig kerstfeest en een goed en muzikaal 2015!

Dank u wel voor uw bezoek en ondersteuning!

Koorzangers (m/v) gezocht!

Canthonis is op zoek naar nieuwe stemmen. Zoals bij veel gemengde koren zijn helaas de mannenstemmen (bassen en tenoren) in de minderheid. Natuurlijk zijn dames én heren van harte welkom, maar aan heren is helaas een nijpend gebrek.... Kun je zingen? Zing dan mee!

Kom een paar keer vrijblijvend naar de repetitie op Dinsdagavond in MFC "Oelbroeck" in Sint Anthonis van 20.00 tot 22.00 uur. Op de eerste dinsdag van de maand gaan we naar het dorpshuis in Ledeacker. Iedereen is welkom, ook als je eerst wel eens wil horen hoe zo'n repetitie gaat!

Kerst met Canthonis.

zondag 21 december 2014, 15.00 uur Sint Matthiaskerk Oploo.

Zie ook de agenda voor meer informatie.

Naast bekende "Traditionele" kerstliederen gaan we het "Gloria in D" van Vivaldi uitvoeren alsmede de kerstcantate "Lauft, ihr Hirten" van Michael Haydn.

We werken dan samen met enkele jonge, getalenteerde solisten in de Sint Matthiaskerk in Oploo.

 

Toegangskaarten zijn onder andere te koop bij de leden van het koor, de SPAR in Oploo, Boekhandel Hendriks in Sint Anthonis en te bestellen via een e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

 

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de