Nieuws

In het Eindhovens Dagblad

staat een interview met Annette van de Crommenacker, een van onze Gemertse leden en Peter van den Elsen van het Gemerts Heem.

De link: https://www.ed.nl/de-peel/gemert-heeft-primeur-met-mathias-mis~a4b36ad4/

19 Mei 2019: Mathias-mis in Gemert

Bij toeval zijn we in het bezit gekomen van een H. mis, geschreven door een streekgenoot, namelijk de Norbertijn Matthias van den Elsen (1870-1957). Matthias was een broer van de bekende Gerlacus van den Elsen, de zogenaamde "Boerenapostel". Toevallig zingen er twee achterkleinkinderen van een andere broer van Matthias in ons koor. Door een van hen werd de partituur gevonden in een oude kast van hun grootvader.

Als zielenherder en docent trok pater Matthias in 1900 naar Amerika waar hij aan de weg timmerde met "nieuwe" kerkmuziek. Orgelwerk van zijn hand is te vinden op internet en er is in Amerika zelfs een en ander uitgegeven. De "Mathias-mis" werd in Nederland waarschijnlijk nooit uitgevoerd en het leek ons een mooi project om die mis in zijn geboorteplaats Gemert te gaan zingen, en wel op zondag 19 mei in de dienst van 11 uur. We gaan ook mooie tussenzangen ten gehore brengen: Ave Maris Stella van E. Grieg, Was betrübst du mich van J. Mendelsssohn, Do not be afraid van P. Stopford  en Ave Verum van K. Jenkins.

12 mei 2019: H. mis in Katwijk a.d. Maas

Inmiddels al een traditie: in de meimaand zingen we deze keer grote delen uit "A mass for peace" van Karl Jenkins in een H. mis in het kerkje van Katwijk. Tussenzangen van onder meer Mendelssohn en E. Grieg.

Kerst 2018

In een bijna volle kerk in Oploo hebben we een mooi en sfeervol kerstconcert gegeven. Bij een gezellige nazit in "De oude Heerlijckheid" konden we aan de kerst dit jaar beginnen!

Kerstconcert op zondag 16 december in Oploo, 15.00 uur.

We waren er dus met 17 leden van Canthonis bij!

Samen met zo'n 1500 andere zangers zijn we dus naar Berlijn geweest om mee te zingen in "The Armed Man" in de Mercedes-Benz Arena.

Een fantastische belevenis om te zingen met zo'n groot koor (allemaal in het wit), een geweldig orkest en Sir Karl Jenkins als dirigent.

 

Op naar Berlijn voor "The Armed Man" - A mass for Peace

De "Mass for Peace" wordt uitgevoerd in het kader van het einde van de eerste wereldoorlog in 1918. De componist, Sir Karl Jenkins zal een koor van meer dan 2000 zangers en een groot orkest gaan dirigeren in de "Mercedez-Bens Arena" in Berlijn.

De films die dan op de achtergrond vertoond zullen worden, hebben betrekking op oorlog en vrede.

Streekkoor Canthonis heeft deze Armed Man ook uitgevoerd op 5 oktober 2014 om de bevrijding van Brabant in oktober 1944 te herdenken. Er werden toen foto's uit de jaren '35-'45 op de achtergrond vertoond.

Er gaan 16 zangers van Canthonis naar Berlijn om mee te zingen in dit unieke concert!

 

Een nieuw koorseizoen is weer begonnen!

Op dinsdag 4 september hebben we weer heerlijk gerepeteerd en mochten we zelfs een nieuw aspirant-lid begroeten. Vol enthousiasme zijn we begonnen aan Buxtehude, een deel van het kerstrepertoire. We hebben er weer zin in na de bijzonder mooie en gezellige afsluiting van het seizoen.

Er is nog steeds dringend behoefte aan Bassen en Tenoren!

Natuurlijk is iedereen die plezier heeft in zingen van harte welkom in ons koor. Wel hebben we, zoals de meeste gemengde koren, dringend behoefte aan versterking bij de bassen en tenoren (en vooral "jonge" aanwas bij alle stemmen!). We hebben een oefen-site om thuis de muziek te studeren, dat gaat prima, zelfs als je nauwelijks noten kunt lezen. Kom de sfeer eens proeven op dinsdagavond in het "Dorpshuus" in Ledeacker (1e van de maand) of de MFA "Oelbroeck" in Sint Anthonis van 20 tot 22 uur.

De Clubkasactie van Rabobank Maasduinen gaat weer van start.

Bent u lid van de Rabobank Maasduinen, dan krijgt u binnenkort een mogelijkheid om te stemmen op de deelnemende clubs en organisaties. Aangezien de lijst meestal op alfabet is, staan wij wat ver onderaan! Maar uw stemmen zijn voor ons belangrijk omdat ze geld opleveren voor onze activiteiten. Op die manier draagt u ook bij aan het verzorgen van betaalbare concerten! Bij voorbaat dank voor uw stem(men)!

Die Jahreszeiten: 22 april in Sint Anthonis

De lente is begonnen!

Op zondag 22 april 2018 om 15.00 uur brengen we u "Die Jahreszeiten" van Joseph Haydn. Ook nu hebben we weer fijne solisten en een mooie begeleiding. We hebben er zin in.

Kaarten á € 12,50 zoals gebruikelijk verkrijgbaar bij de leden en via het secretariaat.

Voorjaar 2018

Het nieuwe jaar 2018 zijn we begonnen aan "Die Jahreszeiten" van Joseph Haydn. We hopen dat op zondag 22 april 2018 uit te voeren in de kerk in Sint Anthonis.
We zoeken nog stemmen (vooral bassen en tenoren) die ons koor daarbij komen versterken. Dat kan als (tijdelijk) lid van het koor of als projectzanger. We repeteren op dinsdagavond. Kom gerust eens vrijblijvend meezingen!

10 december 2017: Gezamenlijk concert met het Deurnes Mannenkoor (DMK).

 

 

 

Om 14.30 uur zingt het Deurnes Mannenkoor samen met Streekkoor Canthonis een programma in kerstfeer. Dat vindt plaats in de Sint-Jozef kerk in Deurne; adres: Sint Jozefstraat 35 in Deurne.

Op het programma staan onder meer diverse kerstliederen, samenzang en composities van Tschaikovsyi, Rachmanininov en Durante. Het belooft een mooie en sfeervolle middag te worden.

De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom!


 

Juni 2017:

Concert met het Oelland koor

Op zondag 16 juli gaan we om 15.00 uur in Oploo in openluchttheater "De Speultuin" samen met het Oellandkoor uit Sint Anthonis zingen!

Op ons programma onder meer: ELgar, From the Bavarian Highlands en Dyson, Sailor Songs.

De toegang is gratis.

 

Mei 2017: Facebook

Streekkoor Canthonis is nu ook op Facebook te vinden! Ook daar wordt u op de hoogte gehouden van onze activiteiten!

 

Dit  concert werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van onder meer de volgende fondsen:

 

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de