3-Koren Concert Kaartje bestellen?

Klik hier of op 27oktober2019-entree-1

Zondag 27 oktober, 15.00 uur:
3-koren Concert in Boxmeer.

In de Sint-Petrusbasiliek in boxmeer bieden Streekkoor Canthonis, het Weijerkoor en het Boxmeers Vocaal Ensemble een gevarieerd programma met moderne, minder moderne en klassieke koorzang.

Zondag 19 mei 2019, 11.00 uur: Gemert, Kerk van St. Jans-onthoofding.

Onder meer de Nederlandse primeur van de "Mathias-mass" van Matthias van den Elsen O. Pream. met orgelbegeleiding en tussenzangen van Bruckner, Grieg, Stopford en Jenkins. Op het Smits orgel (1833): Theo van de Weijer. Zie ook de rubriek "nieuws".

Zondag 12 mei 2019, 11.00 uur: H. mis in Katwijk.

In het kader van de dodenherdenking zingen we onder meer delen uit "The Armed man, a mass for peace" van Karl Jenkins.

Zondag 16 december 2018: Kerstconcert in de Matthiaskerk in Oploo; aanvang 15.00 uur.

Met begeleiding van het "Canthonis Strijkensemble", organist Axel Wenstedt en pianist Alex van de Zand.

Kaarten bij de leden, het secretariaat ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of aan de kerk: € 10,-. Kinderen t/m 15 jaar gratis!

22 april 2018: "Die Jahreszeiten" van J. Haydn in de kerk in Sint Anthonis; aanvang 15.00 uur.

Kaarten bij de leden, het secretariaat of aan de kerk: € 12,50

17 december 2017: Kerstconcert in de St. Matthiaskerk in Oploo; aanvang 15.00 uur.

Met begeleiding van het "Canthonis Strijkensemble", organist Axel Wenstedt en pianist Alex van de Zand.

Op het programma, naast samenzang en een aantal min of meer traditionele kerstliederen, het Magnificat van Durante en het Credo van Vivaldi. Dirigent: Fred Weijers.

10 december 2017: Gezamenlijk concert met het Deurnes Mannenkoor (DMK).

 

 

 

Om 14.30 uur zingt het Deurnes Mannenkoor samen met Streekkoor Canthonis een programma in kerstfeer. Dat vindt plaats in de Sint-Jozef kerk in Deurne; adres: Sint Jozefstraat 35 in Deurne.

Ongeveer een derde van het programma is voor elk koor apart en een derde gezamenlijk. Op het programma staan onder meer diverse kerstliederen, samenzang en composities van Tschaikovsyi, Rachmanininov en Durante. Het belooft een mooie en sfeervolle middag te worden.

De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom!

Zondag 11 december: Kerstconcert in de St. Matthiaskerk in Oploo, aanvang 15.00 uur. Laat u in de kerstsfeer brengen!

Met het Canthonis Strijkensemble en organist Norbert Bartelsman als begeleiding. In het intermezzo zal ook onze vaste repetitor-pianist Alex van de Zand enkele stukken begeleiden.

Het programma bestaat o.a. uit samenzang, kerstliederen van Rutter en Maunder, muziek van Karl Jenkins en Vivaldi's Magnificat. En dat alles voor maar 10 Euro! Kaartjes bij de leden of bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vanaf 8 november).

Zondag 22 mei 2016: H. Mis in Katwijk; 11.00 uur.

Inmiddels is het een een traditie om in Katwijk in de meimaand een Heilige Mis te zingen. We luisteren deze keer de mis op met de o.m. Choralmesse van Bruckner en diverse marialiederen van Elgar, Jenkins en Arcadelt

Zaterdag 28 mei 2016: Vaart inzingen in Boxmeer.

Na de traditionele Vaartmis in Boxmeer gaan we met een aantal andere koren "de Vaart inzingen" op het Wilhelminaplein in Boxmeer.

Zomerconcert in Engelse sfeer

Op 5 juni 2016 geven we een speciaal kleinschalig concert voor vrienden, bekenden en familieleden in 't Helder in Overloon. Aanvang: 15.00 uur.High tea

In deze sfeervolle entourage zingen we een Engelstalig repertoire van Edgar Elgar, George Dyson en enkele madrigalen van diverse componisten.

In de pauzes bieden we u gratis thee, koffie en hapjes aan in "High tea" stijl. Andere drankjes zijn tegen geringe vergoeding verkrijgbaar.

De entreeprijs is € 10,- en € 5,- voor kinderen. Kaarten bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de leden van het koor. Na betaling op rekeningnummer NL13 RABO 0156299704 ligt de kaart klaar bij de ingang.

 

Kerstconcert 2015 "In Dulci Jubilo", 20 december 15.00 uur Oploo.

Dit jaar staat ons kerstconcert in het teken van de omvangrijke en prachtige kerstmuziek uit de Duitse barok: Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach, en muziek van Arcangelo Corelli, Max Greger en Franz Gruber.

We worden begeleid door het "Canthonis Strijkensemble" met strijkers en blazers, organist Joseph Steenbrink en de alt Ingeborg Bröcheler.

Toegang € 10 / € 5. Reserveren met een e-mail met uw naam, adres en het aantal kaartjes aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of koop een kaartje bij een van de koorleden.

Zingen iets voor u? Zangers gevraagd!

Zoals bij veel gemengde koren is er ook bij Streekkoor steeds plaats voor nieuwe zangers en zangeressen. Vooral mannenstemmen blijken moeilijk te vinden. Zou u het eens willen proberen? Kom naar een repetitie en luister en zing mee!  U hoeft niet van bladmuziek te kunnen zingen, een goede stem en een muzikaal gehoor zijn veel belangrijker! Wie weet hebt u er zomaar een nieuwe hobby bij .... en wij nieuwe zangers!

Repetities

Elke eerste dinsdag van de maand  in "Het Dorpshuus" in Ledeacker, alle andere dinsdagen in MFC "Oelbroeck" in Sint Anthonis. Aanvang 20.00 uur

Belangstellenden om (vrijblijvend) een aantal repetities mee te zingen zijn altijd van harte welkom.

Canthonisleden werken mee aan concerten

Verschillende zangers van Streekkoor Canthonis werken als gastzangers mee aan concerten van andere koren zoals aan de uitvoeringen van "The Armed Man" in Arcen, Lottum, Asten en Wijchen. Verschillende leden van de organiserende koren hebben in oktober bij Streekkoor Canthonis als gastzanger meegewerkt. Vandaar....

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de