The Armed Man

Zondag 5 oktober a.s. in de Sint-Petrus-basiliek te Boxmeer. Aanvang: 20.00u.; kerk open vanaf 19.30 uur.

In het kader van de regionale herdenking van 70 jaar vrijheid gaat Streekkoor Canthonis "The Armed Man" uitvoeren.

Het werk, gecomponeerd in 2000, is een indrukwekkend stuk voor groot gemengd koor, solisten en orkest. Het stuk werd oorspronkelijk opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo crisis, die plaats vond terwijl Jenkins aan zijn compositie werkte.

Deze anti-oorlogs-mis is gebaseerd op de katholieke liturgie maar naast de vaste misdelen heeft Jenkins muziek gecomponeerd over de komst van het leger, de gang naar het slagveld, de hevige strijd, de verschrikkingen op het slagveld en het verdriet dat overblijft.

Het werk wordt uitgevoerd door 60 koorleden en ca. 50 orkestleden. Er zijn diverse solisten.

Canthonis wordt begeleid door blazers en slagwerkers van harmonie Semper Unitas uit Sambeek en door de strijkersgroep ‘Jenkins Sinfonietta’.

Het geheel staat onder leiding van de dirigent van Canthonis: Fred Weijers.

Buiten de ontroerende muziek die te horen zal zijn, worden tijdens dit concert op grote beeldschermen beelden getoond van oorlog, evacuatie en bevrijding van onder meer Boxmeer en omgeving.

Dankzij bijdragen van het VSB-fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de gemeente Boxmeer, de Rabobank, het RCOAK, het Fonds Sluyterman van Loo en de stichting Fonds voor de Geld- en Effectenhandel, alsook de samenwerking met "Semper Unitas", de harmonie van Sambeek, is het mogelijk deze compositie betaalbaar uit te voeren.

Toegangsprijs € 15, - ( t/m 12 jaar € 7,50)

Kaarten voor dit concert kunnen besteld worden bij het secretariaat: www.secretariaat.canthonis of 0610 944 374. Wacht er niet te lang mee, want vol=vol. Ook zijn kaarten verkrijgbaar bij de VVV/RBT in Boxmeer, de leden van het koor, boekhandel Hendriks in Sint Anthonis en de Spar in Oploo. Op 5 oktober zijn de eventueel resterende plaatsen beschikbaar bij de entree van de Basiliek.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de