Canthonis bestaat 15 jaar!

In het najaar van 2002 werd Streekkoor Canthonis officieel opgericht en bestaat het koor dus in 2017 al 15 jaar!

Streekkoor Canthonis gaat dat vieren op zondag 26 maart om 15.00 uur met een uitvoering van

Ein deutsches Requiem van J. Brahms.

Overloon, H. Theobalduskerk, zondag 26 maart 15.00 uur

Voor dit grote werk is de basisbezetting van 45 leden uitgebreid met een kleine 20 projectzangers. Het begeleidend orkest is samengesteld uit 20 professionele en semi-professionele musici. Twee solisten verzorgen de sopraan- en baritonsolo’s.

Brahms gaat heel anders met het idee van een requiem om. De centrale gedachte van het werk is niet de eeuwige rust van de overledenen, maar boven alles de troost voor degenen die het leed dragen, troostrijke muziek dus voor de levenden. Zo begint Brahms' requiem met de tekst "Selig sind, die da Leid tragen, denn sie sollen getröstet werden" ("Zalig zijn die treuren, want zij zullen vertroost worden") (Matteüs 5:4). Hij koos teksten uit het Oude en Nieuwe Testament  en ook apocriefe boeken, die de nabestaanden helpen hun lijden te verlichten en de onomkeerbaarheid van de dood te accepteren.

De kaartjes kunnen, voor de jubileumprijs van 15 Euro, besteld worden via het secretariaat ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) en bij de leden.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de