Organisatie

Beeldmateriaal

Beeldmateriaal en foto's

Voor alle beeldmateriaal op deze site en bij alle publicaties, posters en andere afbeeldingen hebben wij geprobeerd de rechthebbenden te vinden.

Mocht u van mening zijn rechthebbend te zijn op een van deze afbeeldingen, neemt u dan contact op met het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Eindfeest 2009

 

EINDFEEST CANTHONIS 2009

Het feest aan het einde van seizoen 2008 – 2009 vond op 30 juni plaats in de Hof van Eden in Boxmeer waarin Adam en Eva tijdelijk de gedaanten hadden aangenomen van Jan en Annie Tunnissen (vóór de zondeval maar al wel gekleed). De organisatoren hadden als thema gekozen: zonder drank geen klank. De pastorale tuin, het mooie weer en de vele culinaire hapjes nodigden echter ook zonder alcoholische hulp al uit tot jubelzang. Niettemin beet Jos Hendriks de spits af met een proeverij geestrijke vochten. Uit het schone land van de Pfalz vergastte hij zijn collega's op een vijftal producten van zijn baas Weinhaus Ranke: een wat zoete (liebig!) Müller Thurgau, een droge Riesling, een karaktervolle Regent en sprankelende Spätburgunders in rode en rosé uitvoering. Voor Jos en Henrian voldoende reden om regelmatig een “aanstootgevend” lied aan te heffen.

De officiële aftrap werd echter gegeven door de onvolprezen Feestcommissie die op de melodie van een grappige vis een loflied op koor en dirigent had geschreven.

De ingrediënten voor een meer dan geslaagde avond waren dus overmatig aanwezig en de artistieke, al dan niet vocale, uitvoeringen regen zich dan ook aaneen. Uw scribent herinnert zich de duo's Jos van E. en Roel en Sophie en Roel, beide met een lied van Mendelsohn Bartoldy; Ria en Henrian met een gezongen inburgeringscursus; Henrian, alias Margriet, alias Roosmarie over haar zondige leven en onze Wijchense zangeressen, begeleid door gitaar en Jos V. op 'torgel met een opvoedkundige taalcursus Wijchens. Daartussendoor toonden een viertal gekke dames waaronder in elk geval Petra van den B. herkenbaar was dat een teveel aan drank niet alleen maar klank oplevert maar ook steeds roder wordende neuzen. Een hypnosenummer door Joke en clair voyante Friederieke mislukte deels door een tekortschietende rekenkunde van de slachtoffers. Of door een teveel aan drank dan wel verkoudheidsbacillen in het medium? De truc met het magische houtje touwtje zorgde voor verhitte gezichten van vooral mannelijke slachtoffers die zich veelal pas met schaar of zakmes wisten te bevrijden. Sophie verraste ons nog met een prachtig lied in één van de vaderlandse talen maar door de overvloedig vloeiende drank kon dit hoge niveau niet veel langer worden volgehouden zoals bleek uit een aantal door Jos van E. op bretelorgel begeleide scabreuze limericks. Maar toen kon de avond al lang niet meer stuk. Een presentje van de feestcommissie in de vorm van een zomerse CD begeleidde de laatste Canthonisten naar de uitgang. Enkele dagen later spoelden overvloedig regen- en rioolwater de laatste resten weg van een gedenkwaardig feest.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de