Streekkoor Canthonis bestaat 20 jaar. En dat wil het koor vieren met een feestelijk concert op zondag 9 oktober 2022, om 15.00 uur in de kerk van Maria ten Hemelopneming in Beugen.

Enkele grote koorwerken die afgelopen 20 jaar op het repertoire van Canthonis gestaan hebben, worden dan ten gehore gebracht: gedeelten uit Die Jahreszeiten van Joseph Haydn en het Gloria in D van Antonio Vivaldi. Het zijn werken waaraan de koorleden met heel veel enthousiasme en inzet gewerkt hebben, eerder, en ook nu voor dit jubileumconcert.

De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door Geert Verhallen (orgel/piano), Richard van Buuren (hobo) en Ymke van Buuren (cello).

De twee jonge solisten die hun medewerking geven aan het concert zijn Boukje  en Renske van Gelder. Zij zingen o.a. in Vivaldi en Haydn. Miriam Westgeest heeft de algehele muzikale leiding. Sinds september 2019 is zij de bevlogen dirigent van Streekkoor Canthonis.

Na de Coronaperiode en het concert in mei 2022 is het koor met nieuw elan aan de slag gegaan met de voorbereiding van het jubileumconcert.

U bent van harte uitgenodigd voor het jubileumconcert. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. De toegangsprijs is € 15,00. En natuurlijk bent u ook van harte welkom voor de feestelijke nazit, na afloop van het concert, in Het Kruispunt aan de overzijde van de kerk.