Dirigent

 

Miriam Westgeest

Vanaf haar jeugd neemt muziek een belangrijke plaats in Miriams leven in. Ze zong in verschillende koren, speelde viool en zat op ballet. Niet zo verwonderlijk dus dat ze na haar gymnasium koos voor een muziekopleiding.

miriamwestgeest-sm

In 1986 behaalde zij haar diploma schoolmuziek aan het Hilversums Conservatorium. Daarna studeerde zij koordirectie bij Martin Kamminga en in 1988 behaalde ze het praktijkdiploma koordirectie. Zij studeerde zang bij onder andere Herman Woltman en Annet Andriesen en volgde methodieklessen aan de Schumann-academie te Utrecht. Als dirigent volgde zij een aantal jaren de Kurt Thomascursus.

Al vele jaren verleent ze regelmatig als sopraansoliste haar medewerking aan concerten. Zo zong ze de rol van Diana in de opera Iphigénie en Aulide van Gluck, maar ook missen, requiems, cantates en liederen staan op haar repertoire.

De opleiding schoolmuziek is een gevarieerde opleiding en mede daardoor is de ervaring die zij heeft zeer divers. Ze is repetitor en concertmeester bij het Reünisten Utrechts Studenten Koor en Orkest (RUSKO). Ze had de algemene muzikale leiding bij de opera’s Les Indes Galantes van J.P. Rameau en Dido van H. Purcell. Zij dirigeerde uiteenlopende koren, van kinderkoor tot ouderenkoor en van close-harmonykoor tot oratoriumkoor. Het Stabat Mater van Pergolesi heeft zij in eigen productie uitgevoerd met negen jonge zangeressen.

Behalve het Projectkoor Eefde dirigeert Miriam kamerkoor Maqam in Nijmegen, het salonorkest Symphonia in Nijmegen en het jaarlijkse project Festival of Lessons and Carols in de Grote Laurentiuskerk in Weesp.

© Canthonis